Isk~
Tetibe teringat balik kat kek ni,sedap sangat,sape nak tolong buatkan untuk aku?
Kek Batik Jawa
Resipi
Bahan-bahan ( skali wat ni, leh muatkan bekas yg standard size )
- biskut marie ( kalo bleh, yg saiz besar sket dan nipis)
- serbuk coklat (milo can do la)--kuantiti, agak2 mcm wat kek coklat
- susu pekat satu tin kecik da cukup
- mentega satu buku
Cara-cara
- masak mentega smpi cair atas api sederhana
- masukkan susu pekat semua skali, slow2
- masukkan serbuk coklat (atau milo) sedikit demi sedikit,,jangan lupa kacau bagi sebati
- tutup api, dan masukkan biskut marie,,kacau sebati,,jangan tunggu sampai lembik. kemudian,tuang ke dalam acuan,,dan pedap rapat.. kemudian, sejukkan dalam peti sejuk.. nota: 1.buat mcm ni lebih senang drpd susun biskut marie satu2 2. kalau ada yg terpatah tu,,xpe coz nak bg fit dengan bekas, baru jadi elok nanti 3. kuantiti biskut tu agak2,jgn byk sgt, nati kek jadi kering dan xleh dipotong.
(*rembat dari www.myresipi.com)
Amirul@Qaseh
Tiada ulasan:
Catat Ulasan